Åndedrættet betyder alt

Åndedrættet betyder alt !

Alle mennesker har det til fælles, at vi skal trække vejret for at hjertet slår. Derfor kan vores kroppe trække vejret på rigtig mange forskellige måder. Men det er ikke ligegyldigt hvordan vi trækker vejret og det har stor betydning for vores fysiske- og mentale velvære.

Ud og ind, ud og ind. Ca. 20.000 gange om dagen trækker vi i gennemsnit vejret, uden at vi tænker over det. Det bliver til over ½ billion åndedrag gennem et helt liv. Det er derfor ikke ligegyldigt hvordan vi gør det. 

Åndedrættet er en fundamental del af kroppens systemer og fungerer som en diagent for bl.a. vores biokemi, fysiologi og ikke mindst det ubevidste nervesystem.

Alene bevægelsen i åndedrættet er med til at skabe balance i vores krop. Har vi smerter eller skader vil kroppen kompencere og det kan påvirke vores åndedræt og den naturlige bevægelse i åndedræt vil blive ændret. Udfordringen opstår hvis vi bliver låst i et uhensigsmæssigt vejrtrækningsmønster.

Vores åndedræt bliver ligeledes påvirket af hvordan vi har det.

Hvis vi føler os presset eller stresset,  vil det afspejle sig i vores vejrtrækning. Det er en helt naturlig reaktion på, at vores krop forsøger at hjælpe os til at yde maksimalt.

Vores ubevidste nervesystem har bevæget sig over i kæmp eller flygt.  Vores puls og vejrtrækningsrytme stiger og der sættes gang i mange kropslige processer der gør kroppen og hovedet klar til kamp. Problemet opstår hvis vi er i denne tilstand over længere tid. 

Modsat kæmp og flygt er ro, hvile og restitution. Vores ubevidste nervesystem vil hele tiden være i den ene eller den anden tilstand. Det vigtige er, at vi smidigt kan bevæge os mellem de to tilstande.

Åndedrættet er både bevidst og ubevidst, altså vil det virker begge veje. Åndedrættet kan derfor være nøglen til bevidst at regulere vores ubevidste nervesystem og skabe bedre balance i krop og sind.

Sygdomme der påvirker vores åndedræt.

Der er sygdomme og lidelser der påvirker vejrtrækningen. Her er det vigtigt at samarbejde med egen læge omkring medicinering og rehabilitering. 

Der er dog ofte store fordele at hente i, at få vurderet vejrtrækningens kvalitet. Hvis man fx lider af KOL, astma eller COVID-19 senfølger vil det at optimere vejrtrækningskvaliteten  kunne bedre eller mildne ens symptomer.

En ud af ti lider af dysfunktionel vejrtrækning eller hyperventilation på et tidspunkt i deres liv. Hos nogen bliver det så invaliderende, at de ikke længere kan have en normal hverdag. 

Er du først kommet ind i et uheldigt vejrtrækningsmønster kan det være svært at komme ud af igen.

Viden er det første skridt imod et bedre liv og en naturlig vejrtrækning, og det kan jeg hjælpe dig med.

 

Mød vore behandlere, book tid

Kiki
Kiki Boserup

Kommende to arrangementer

Vi kunne ikke finde nogen arrangementer. Er det en fejl? Så kontakt os!
Indkøbskurv
Produkter
0 items Kurv
My account