Graston fascie

Hvad er Graston Tecnique ?

Graston technique (GT) er en unik, evidensbaseret form for Instrument assisted soft tissue mobilisation (IASTM), der giver behandlere (fysioterapeuter, kiropraktorer, ergoterapeuter, osteopater, massører, fodterapeuter, akupunktører m.fl.) mulighed for effektiv behandling af bløddele. Denne manuelle behandlingsform kan bruges til at diagnosticere og behandle uregelmæssigheder i vævet.

GT bruger specialdesignede instrumenter i rustfrit stål med unikke behandlingsflader og vinkler for effektivt at kunne indgå i manuel behandling af patienten. Brugen af GT instrumenterne kombineret med relevant øvelsesterapi resulterer i hurtigere smertefri bevægelse og funktion.

Der findes empirisk og anekdotisk dokumentation for følgende fysiologiske virkninger

  • Adskiller og nedbryder kollagen-tværbindinger samt spreder og strækker bindevæv og muskelfibre
  • Letter refleksændringer i det kroniske muskelholdningsmønster (hæmning af unormal tonus / beskyttelse, der fører til smertereduktion via forbedret sensorisk input)
  • Ændrer / hæmmer spinalrefleksaktivitet (lettet segment)
  • Øger hastigheden og mængden af blodstrømmen til og fra området (angiogenese vs. øjeblikkelig lokal stigning i blodgennemstrømningen)
  • Øger cellulær aktivitet i regionen, inklusive fibroblaster og mastceller
  • Øger histaminrespons sekundært til mastcelleaktivitet

Arvæv begrænser bevægelsesområdet

På grund af arvævets negative indflydelse på sensormotoriske frekvenser begrænses bevægelse

Unormale sensoriske input giver en kontinuerlig dysfunktionel cyklus med sensibilisering af nervesystemet, smerter og dysfunktionel bevægelse / motorisk output. GT tilbyder en pålidelig metode til manuel terapi, der bryder denne cyklus af smerter og dysfunktionel bevægelse.
Under mikroskop kan normalt væv organiseres på forskellige måder: som tætte, regelmæssige langstrakte fibre, der kører i samme retning, såsom sener og ledbånd; eller som tæt og løs, uregelmæssig med fibre, der kører i flere retninger.

Når væv er beskadiget, vil det i begge tilfælde hele på en fibrotisk, tilfældig måde og kan forekomme tæt under diagnostisk ultralyd. Vævet kan være fortykket og uregelmæssigt sammenlignet med ikke-ødelagt væv, hvilket resulterer i et begrænset bevægelsesområde og meget ofte smerter og funktionelle begrænsninger.

Hos Korphus tilbyder vi Graston, så kontakt os hvis du har  uregelmæssigheder i vævet.

Mød vore behandlere, book tid

DSC01166 1106
Sandra Bjergstrøm
Indkøbskurv
Produkter
0 items Kurv
My account