Mød vores heste

Hos Korphus har vi primært islandske heste men også fjordheste og nordsvenske skovheste.

Alle vores heste  er veltrænede til netop den arbejdsopgave de skal hjælpe os og rytterne med.

Flere af hestene har vi haft fra vi startede i 2014 og en del nye er kommet til undervejs. Vi træner selv alle heste i henholdsvis grunddressur, miljøtræning, gangartstræning alt efter hvilke opgaver de individuelt skal udføre. 

Vores heste er både vores kollegaer, bedste venner og samtidig vores største læremestre, for er der nogen der ved noget om hesteadfærd så er det dem.

De arbejder ca 3 timer dagligt, resten af tiden har de enten fri eller bliver trænet af os. De lever alle sammen i harmoniske flokke enten i en stor løsdrift  eller er på boks om natten.

Alle heste bliver tilset og passet med smed ca. hver  8 uge, derudover har de individuelt udstyr således at vi passer godt på deres ryg.

Det er vigtigt for os, at passe rigtig godt på alle heste både psykisk og fysisk, derfor har vi også heste nok således at vi altid kan give en hest ekstra ferie hvis den har behov for dette. Vi har også hestemassør og hestefysioterapeut tilknyttet udover vores dygtige dyrlæger, hvis vi skulle få behov for det.

Hvad er der særligt ved heste ?

Når vi møder hesten i en harmonisk hesteflok opleves der nærvær og autentiske sunde relationer i et dynamisk hierarki.

Hesten er ikke dømmende, men møder mennesket i en åben og nysgerrig kontakt hvor kropssprog, nervesystem og vejrtrækning er udgangspunktet i en god relation.

Heste der er velafbalancerede og tillidsfulde viser ro, tillid, åbenhed, nærvær, kærlighed og nysgerrighed.
I samværet og samarbejdet med hestene, arbejder vi på at skabe kontakt til disse følelser hos mennesket som er grundstenen for udvikling. Sammen med hestene er vi altid til stede lige nu og her.

Hesten spejler sig i det menneske den omgås – på samme måde spejler mennesket sig i hesten. I rideterapien er vi konstant på arbejde med spejlneuronerne. Vi kan læne os op af hestens nervesystem og senere i forløbet kan hesten også læne sig op af vores. Det er vores fornemmeste opgave at guide heste og elever til en harmonisk relation i trygge rammer.

Vi arbejder vi på

At styrke relationer, selvværd, kontakt, kommunikation og kropssprog.

Hestene kan bringe følelser op hos mennesket, som appellerer til dets omsorg, nærvær og kærlige sider. Men hestene kan også udfordre os og bevidstgøre os således at de kan hjælpe os med at kigge ind af og få arbejdet med ubevidste og bevidste mønstre, trauma mm. Som er en del af vores historie.