Hovedpine

Når dine nakkesmerter kommer fra muskelspændinger

Er du èn af de 800.000 danskere som jævnligt har nakkesmerter? Så mange af os lider af smerter i nakken ifølge en national undersøgelse.

For de fleste af os er det ømhed og spændinger i nakken, som trækker ned i skuldrene eller sætter sig som hovedpine sidst på dagen efter mange timer på kontoret. Eller smerter i nakken fra morgenstunden, når man har ligget forkert.

Men alt for mange har smerter næsten hver dag, nogle hele tiden. Tunge, pressende, strammende eller brændende, stikkende smerter. Stivheden i nakken generer og indskrænker – og med spændingshovedpine flere gange om ugen.

Hvorfor er vores nakke så sart, vi er trods alt efterkommere af barske naturfolk og vikinger?

Hvorfor får man smerter i nakkemusklerne ?

Det gør vi blandt andet fordi, at nakkemusklerne belastes af de tusindevis af bevægelser, som vi laver dagligt og musklerne er ydermere påvirket af at skulle bære og balancere vores hoved, som i snit vejer 5 kg.

Ganske mange udvikler nakkesmerter pga. deres arbejdstilling, pga. gentagne løft, monotont arbejde  eller med mange timer foran computeren. En lang række af nakkens og skulderens muskler bliver påvirket af “computer-stillingen”.

Nogle oplever at få nakkespændinger i en stresset eller belastet periode. Vi kender det næsten allesammen. Man skulle tro, at der er en direkte forbindelse mellem nakken og hjernens “ stress-centre” ..

Smerter i led har en tendens til at stråle ud i de muskler, som omgiver leddet. Og har man slid i nakkehvirvlernes led, facetledden, kan det stråle ud i musklerne og ned i skuldrene.

Der findes desuden en række sygdomme, hvor hjernens styring af musklerne ødelægges, hvorved muskelspændingerne bliver så intense, at man får trækninger i musklerne eller at dele af kroppen, typisk nakken, vrides ud i en forkert stilling. Det kaldes dystoni og det er meget smertefuldt.

En af de hyppigste former for dystoni, hedder torticollis. Her er nakken enten konstant vredet bagud, frem eller til siden pga. intense muskelspændinger. Eller man har vedvarende, gentagne trækninger i nakkemusklerne, som får nakken og hovedet til at bevæge sig i ryk.

Traume

Endeligt er nakken følsom for traume. Det skyldes bl.a nakkens indretning, grundlæggende som en meget bevægelig pæl med en tung kugle på toppen.

Ved slag og vrid, et klassisk eksempel er efter whiplash, kommer nakken ud i abnorme stillinger og forstuves, bla. pga. at tyngden fra hovedet giver bevægelsen ekstra momentum.

Hos Korphus har vi specialiserede terapeuter der kan hjælpe dig med dine nakkesmerter og hovedpine via behandling og træning

 

Indkøbskurv
Produkter
0 items Kurv
My account