Kæbespændinger

Hvad er kæbespændinger ?

Kæbespændinger er en meget udbredt tilstand, som skyldes kraftige sammentrækninger af kæbemuskulaturen enten i løbet af dagen eller om natten under søvnen. Spændingerne giver muskelsmerter. Kæbespændinger er meget generende og ofte tilstede sammen med andre symptomer som smerter til kæbeled, tindingehovedpine, tinnitus og forstyrret nattesøvn med træthed om dagen.

Hvor har du ondt ?

Mennesket har 4 kæbemuskler på hver side af kraniet, musklernes samspil er ganske kompleks mellem disse 8 muskler. Muskelspændinger kan opstå i alle disse muskler, men oftest er det spændinger i de store kæbemuskler foran øret og i tindingen, som er symptomgivende.

Kæbespændinger opstår formentligt som en forstyrrelse i samspillet mellem hjernen, som initierer og koordinerer sammentrækningen i musklerne.

Kæbespændinger kommer ofte om natten under visse dele af søvnen, uden at du opdager det, men man vågner om morgenen med ømhed i musklerne, smerter i ansigtet, hovedpine – og føler sig bestemt ikke udhvilet.

Ofte opstår eller forværres kæbespændingerne i perioder med øget stress i hverdagen.

Kæbespændingerne kan også opstå og tage til i løbet af dagen. Også om dagen kan spændingerne være ubevidste og ofte opstår de, mens man sidder og er fokuseret på f.eks arbejde eller samtale.

Som det første skal udelukkes, at der ligger en anden sygdom bag kæbespændingerne. Der findes f.eks en række sygdomme kaldet dystoni som bl.a kan give abnorm spænding i ansigtets muskler. Da er det vigtigt at få lavet en EMG måling af aktivitets-niveauet i selve musklen.

Workshops

Hos Korphus afholder vi workshops hvor du kan blive meget klogere på hvordan vi afhjælper spændinger i kæben og hvordan du selv kan være med til af afspænde og træne dine muskler korrekt.

 

Kommende to arrangementer

Vi kunne ikke finde nogen arrangementer. Er det en fejl? Så kontakt os!
Indkøbskurv
Produkter
0 items Kurv
My account