Kranio Sakral

Hvad er Kranio Sakral terapi 

Kranio Sakral terapi er en behandlingsform som er udsprunget ud fra osteopatien. Denne metode stammer fra den kranio sakrale rytme i kroppen.

Rytmen er bundet til bevægeligheden imellem kraniefladerne, bevægeligheden af kranie – og hjernehinder, cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) samt bevægeligheden af bækkenet og nakken. Denne rytme kaldes den Kranio Sakrale rytme som bevæger sig 6 til 12 slag i minuttet, hvor væsken i hjernen (cerebrospinalvæsken) pumpes rundt i og omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum). Denne rytme kan ligeledes betragtes som en indikation på hvordan balancen i og imellem kropssystemerne er (homeostasis).

En meget blød måde at behandle på.

Der udføres ca 3-5 grams tryk samt andre forskellige bløde teknikker. Filosofien er at det kranio sakrale system (styresystemet) skal komme i balance således at andre systemer i kroppen også kommer i balance. Dette vil medføre at kroppen nogle gange kan blive selvkorrigerende. Osteopatien stimulerer det kranio sakrale system kombineret med de andre systemer, således at kroppen får de rigtige signaler, og derved vilden have redskaber til at helbrede sig selv.

Påvirkning af systemet

Det kranio sakrale system kan påvirkes hos et barn der gennemgår hård fødsel, ved et trauma på hovedet, nakken, rygsøjlen eller bækkenet, ved et følelsesmæssigt eller chokerende trauma, ved infektioner i hoved, hjernehinder eller andre steder i kroppen, ved epidural blokade i ryggen, ved hormonforstyrrelser eller andre forstyrrelser i kropssystemerne.

Når det kranio sakrale system er blevet påvirket, kan det vise sig i forskelligt bevægeudslag fortil, bagtil eller i siderne af hovedet eller ved ændret kranio sakral rytme. Hvis rytmen er langsommere end normalt indikerer det at kropsystemerne er nedtrykket eller i depression og omvendt hvis rytmen er hurtigere end normalt indikerer det at systemerne er pressede eller i et stress tilstand.

Der kan opstå symptomer som bl.a. hovedpine, migræne, migræne med aura, kronisk stress, kroniske smerter, muskelspændinger, stressbetonede koncentrations- og hukommelses-problemer, led – og muskelsmerter og motoriske og psykiske problemer hos børn, indlæringsvanskeligheder, motoriske problemer samt psykiske problemer hos børn og unge.

Hvad kan behandles med kranio sakral terapi

  • migræne
  • hovedpine
  • nakkesmerter
  • rygsmerter
  • hormonelle problemer (bl.a menstruation)
  • piskesmæld
  • kolik baby
  • maveproblemer (dårlig fordøjelse)
  • baby refluks
  • kæbeproblemer (forkert bid, skævt bid, ondt i kæben)

Det kranio sakrale system er ”styringssystemet”, altså det system der kontrollerer de neurologiske forbindelser til organsystemet, blodsystemet, hormonsystemet m.m. via det autonomiske nervesystem. Det er derfor vigtigt at undersøge det kranio sakrale system, da den dybdeliggende årsag ofte ligger der.

Det er dog ikke altid nok blot, at behandle det kranio sakrale system, da de andre systemer (muskuloskeletale system, nervesystemet, organsystem, blodsystemet, lymfesystemet, psykologiske system) mere eller mindre altid er indblandet når smerter eller gener opstår i kroppen.

Mød vore behandlere, book tid

Kiki
Kiki Boserup

Kommende to arrangementer

Vi kunne ikke finde nogen arrangementer. Er det en fejl? Så kontakt os!
Indkøbskurv
Produkter
0 items Kurv
My account